top of page

lör 01 juni

|

Mosebacke-Storsten

Culturae Commutatio

Familjen Orion inbjuder härmed till Culturae Commutatio: En kväll av kulturutbyte och förtroligt samarbete mellan inflytelserika och pålitliga familjer från alla provinser.

Culturae Commutatio
Culturae Commutatio

Tid och plats

01 juni 2024 13:00 – 21:00

Mosebacke-Storsten, Baldersgatan 14, 761 50 Norrtälje, Sverige

Om eventet

Familjen Orion inbjuder härmed till Culturae Commutatio:

En kväll av kulturutbyte och förtroligt samarbete mellan inflytelserika och pålitliga familjer från alla provinser.

Alla familjer som någon gång har skrivit på något slags samarbetsavtal med familjen Orion (hint: typ alla) har fått en personlig inbjudan att närvara och visa upp sin föredragna kulturyttring. Lajvets deltagare uppmuntras att bidra med något de känner sig bekväma med, exempelvis sång, musik, dans, drama, diktläsning, tal, modevisning, måleri, fotografi, skulptur, mat eller dryck… kontakta Sara eller Jonas för att ta Din plats i programmet.

Kvällen kommer även att bjuda på kulturella aktiviteter, möjlighet till eget skapande samt bl.a. en konstauktion – medtag checkhäftet!

Vill Du bidra med konst att visa upp och auktionera ut? Prata med Sara.

Mottag, Ers excellenser, försäkran om vår utmärkta högaktning!

Sara Hårdén och Jonas Hall

Culturae Commutatio är ett avslutande event på en tredagars tour runt familjen Orions anläggningar i Kilimanjarotraken och Nya Alexandria. Visionen för lajvet är att få en rad framträdanden av olika slag från flera olika deltagare så att vi alla kan beundra och jubla åt varandra. Det finns en scen och diktläsning, sång, körframträdanden, musicerande och drama emotses med glädje. Vi vill ha en positiv stämning off där alla känner sig bekväma att visa upp sina bidrag, så vi spelar upp varandras kulturyttringar (förutom om någon aktivt visar en tumme ner).

Vi vill visa upp konst av våra deltagare och vi har för avsikt att auktionera ut den (ingame) under kvällen. Alla sorters konst är välkomna. Måleri, teckning, analogt, digitalt, fotografi, skulptur… Kurator för konstutställningen är Sapfona Orion (Sara Hårdén, som gärna hjälper till med utskrifter och montering).

Arrangörer:

Sara Hårdén      sara.stensbo@gmail.com

Jonas Hall          jonas.hall@norrtalje.se

 

Anmäl er här! 

Tider:

Insläpp i lokalen 13:00 (Det finns möjlighet att komma in i stor angränsande skolkorridor tidigare.)

Samling/infomöte 14:00

Lajvstart ca 14:30

Lajvslut ca 20:00. Städlajv och ombyte.

Lokalen stänger 21:00 (Efterhäng i skolkorridoren?)

Priser:

Standardbiljett 250kr

Sponsorbiljett: 450kr

Mat och dryck:

Det kommer att finnas enkel vegetarisk mat och tilltugg. Tanken är att ingen ska behöva ordna egen mat för att klara kvällen, men de som vill kan givetvis ta med sig eget.

Baren kommer att vara fylld, men kanske inte så välsorterad. Inget eget ska behövas, men är välkommet om någon vill bidra/ta med eget.

Plats:

Aktivitetshuset Magasinet ligger i anslutning till Rodengymnasiet, och skolans stora centralkorridor finns tillgänglig före och efter eventets utsatta tid. Kontakt: Jonas Hall (Dantici Orion). Lajvlokalen har café, scen ca 5 meter x 2 meter med piano och två mikrofoner, projektor + duk, biljardbord, soffgrupper, uteplats samt en stor klättervägg. Den får användas av alla som vill, före, under och efter lajvet.

SL har mycket goda bussförbindelser till Norrtälje, bussar går från Stockholm (Tekniska högskolan, Danderyd) varje kvart och från Uppsala en gång i timmen. Promenad från eller byte vid busstationen. Närmaste hållplats: Rodengymnasiet. Lajvslut är planerat för att de som vill ska hinna med bussar hem i rimlig tid.

Det finns gott om parkeringsplatser precis utanför dörren.

Välkomna!

Dela på sociala medier!

Du är anmäld till eventet!

Om du vill avanmäla dig, vänligen kontakta oss via mail.

/

bottom of page