top of page

Estetik

Modet på Olympen är inspirerat av empir, antiken och dark academia.

Two persons in Dark Academia clothes looking sad in the rain
För elever

Elever på Olympen förväntas under skoltid bära vit eller ljus skjorta / blus. Till det kan man ha antingen ljusa eller mörka byxor eller kjol. Det är tillåtet att bära kavaj, väst, hatt, handskar och övriga accesoarer.

 

Utanpå skoluniformen bär alla elever ett ordensband i sin elevhemsfärg. Elever har även en namn- och pronomenskylt fäst vid bandet som även visar på vilken årskurs eleven går i. Om hen vill kan hen ha en markör som visar vilken familj och/eller social grupp hen tillhör. Familj- och gruppmarkörerna fixar du själv, men du kommer bli tilldelad ordensbandet och namnskylten vid incheck. På fritiden kan eleverna bära vad de vill när det kommer till kläder, men ordensbanden och namnskylten ska eleverna ha på sig både under och efter skoltid. Bara under balen kan man som elev vara utan ordensbandet. 

Modet är inspirerat av empir, antiken och dark academia. Vid mer festliga tillfällen gäller samma typ av mode som på fritiden (men kanske lite mer uppklätt), och eleverna får även bära vit toga om de vill och i vilken färg de vill. 

För de som är duktiga på mode förekommer antagligen mer "märkliga" plagg än för den vanliga eleven. Där är det fritt fram att titta på dagens modevisningar för inspiration. 

För lärare

Lärare (questi) och annan personal (soter) är ganska fria i vilka kläder de kan ha, både under skoltid och på fritiden. Samma mode som för eleverna gäller, alltså en stil inspirerad av empir, antiken och dark academia. Lärarna bär namnskyltar både under och efter skoltid, precis som eleverna. De har dock inget ordensband. 

Det finns inga krav för lärarna att ha kläder i den stil eleverna har, utan varje karaktär kan klä sig utifrån sin egen stil i de teman vi har

 

I världen utanför Olympen 

För de Alfor och Betor som är intresserade av mode har vi tagit viss inspiration från Hungerspelens Capitol. Mode i Olympenvärlden kan vara lite galet och oväntat, med kawaii-mode i Förenade Asien och svart på svart som det allra senaste i hela världens mode. Om du vill spela en moderiktig karaktär, hitta på vad du vill så kommer de runt omkring dig att spela upp det som modernt!

För personer som klär sig mer till vardags bärs samma typ av mode som på Olympen - Inspirerat av antiken, empir och dark academia. Även i världen utanför Olympen bär de högst uppsatta individerna i samhället gärna toga.

/

bottom of page