top of page

Klubbar

På Olympen finns det klubbaktiviteter utanför skoltid som är till för att fördjupa dina färdigheter, skapa tillhörighet och främja kamratskap. Klubbar är generellt öppna för alla och kan ledas och startas av elever eller personal. 

Fotografiska sällskapet: Lux Creoris

Ett sällskap för alla er som vill fota mer på lajvet. Här får man chansen att uttrycka sig kreativt med en kamera och bli älskad av alla för alla bilder man kan visa upp efter lajvet. Tanken är att det blir något möte i alla fall på lajvet men mycket blir ju att fota och sköta sig själv, kanske ges något litet fotouppdrag som man kan roa sig med.

Olympens modeklubb: Tropos modus 

En klubb för Olympens modelejon. I klubben pratar vi om mode, har catwalks och visar upp våra nymodigheter. Vi kommer att ha en catwalk under en måltid (vi pratar ihop oss om exakt när innan lajvet). Visa upp galet mode, något ni tycker är fint eller en konstig mix av allt ni har! Inga klädkrav off, allt ni presenterar är mode. Tänk gärna på världens inspiration från antiken, dark academia och framtid (a la Hunger games). Vi kommer inte att ha något möte in game.

Olympens Dramaklubb: Calliopes Actores

En klubb för de som vill stå på scen eller jobba med ljud/ljus/dekor. I Olympens dramaklubb har man möjlighet att utforska annars undantryckta känslor och spela upp klassiska som nyskrivna scener. Förhoppningen är att klubben spelar upp scener ur sin valda pjäs (den fulla pjäsen spelas upp in-lajv mellan lajvtillfällena) på sommarlajven och har auditions på vinterlajven. 

Konstklubben: Lepidoptera

Vi gör kravlös konst med ett djupare perspektiv på nyskapande vis. Här kan du både skapa konst med olika medier men också och diskutera och filosofera om konst/ andras konst.

Olympens Dialektiska Sofistsällskap

Har du någonsin velat strypa en filosof? Vill du argumentera varför din personliga ideologi eller syn på livet är bättre och få en uppmätt respons till det? Känner du att tiden för diskussion i din klass inte var tillräcklig? Välkommen till Olympens Dialektiska Sofistsällskap! Här diskuterar vi allt och inget, allt mellan himmel och jord!

 

We are at ODS with the world.

Dansklubben

En klubb för dig som är intresserad av dans i alla dess former! Utforska din och andras kroppar till musik med passion, elegans och närhet. I dansens värld finns inget krav på att vara bäst, alla är välkomna att delta.

 

Off så kommer vi försöka lägga lite fokus varje möte på de danser som dansas på balerna, men vi är också intresserade av att pröva på andra danser på klubbmöten om intresse finns.

Olympens Vattensportklubb 

"För att vatten inte är till för att drickas"

 

En klubb där vi tränar en hel del, 50% på land och 50% i vatten. Vill du springa minst 5 km* varje morgon i en stor grupp så anmäl dig! 

Gillar du att träna: sök hit!

Vill du att din karaktär får ett sällskap att ha massvis med drama med: Sök hit!

 

* OFF typ 300 m

Poesisällskapet

En klubb där man läser, skriver och diskuterar poesi. Vanligtvis samtidigt som man smuttar på lite rödvin. (Ibland kan möten urarta till mer berusat flum där dikterna blir grövre också.)

Fäktningsklubben

Anrik gammal klubb

Status att ha vunnit senaste turneringen

För att visa utåt att man är med i klubben så får man en tatuering av ett svärd 

Poisons and recreational drugs 101

En kurs i användandet av, och kunskap om, gifter och droger. 

 

Tre ord som beskriver klubben

Science, curiosity, strategy

Olympenkören

Olympenkören är skolans alldeles egna kör! Den är otroligt prestigefylld och det gäller att ha riktig talang (eller bra mutor) för att få vara med in. Off så är alla självklart välkomna, ingen förkunskap krävs. Vi siktar på att sjunga 1-2 låtar under balen på lajvet. Låtarna kommer att vara lätta och antingen enstämmigt eller tvåstämmigt. Övningsfiler och noter kommer laddas upp på förhand och vi siktar på att ha ett rep in under lajvet. 

bottom of page